Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:25:05 GMT

سراب بارندگی استان یزد در کام دیو خشکسالی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۷۳۷۱

سراب بارندگی استان یزد در کام دیو خشکسالی

امسال میزان میانگین بارندگی‌های کشور از ابتدای مهر ۱۳۹۷ و شروع سال آبی تا روز ۱۰ تیرماه ۱۳۹۸، ۳۱۰.۸ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلندمدت ۳۹.۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۵.۲ درصد افزایش داشته است.

این آمار اگرچه در مقایسه با سال گذشته و چند سال اخیر بارش قابل توجهی است، اما با در نظر گرفتن حدود ۲ دهه خشکسالی، میزان بارندگی‌های امسال تنها جوابگوی بخش کوچکی از کاهش منابع آب سفره‌های زیرزمینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت منابع آب در استان یزد که سخت‌ترین شرایط منابع را در کشور دارد، از سایر استان‌ها به مراتب بدتر است با وجود آنکه میزان بارش‌های استان یزد در سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت ۳۶.۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۰.۲ درصد افزایش داشته اما بارندگی‌های این استان با ۱۲۸.۷ میلیمتر رتبه دومین کم بارش ترین استان کشور را برای یزد رقم زده است.

درباره وضعیت بارندگی‌های امسال و تأثیر آن در جبران خشکسالی‌ها مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد گفت: بارش‌های امسال بویژه در بهار، کم آبی را جبران نمی‌کند و انتظار از شهروندان همچون گذشته صرفه جویی در مصرف آب است.

مهدی جوادیان زاده افزود: با وجودی که بارندگی‌های مناسبی از اوایل سالجاری تاکنون به وقوع پیوسته، اما نباید این گونه تصور شود که استان از تنش آبی عبور کرده است.

وی با بیان اینکه این بارش‌ها می‌تواند در آینده با تقویت منابع سفره‌های زیرزمینی، وضعیت قنات‌های استان را بهبود بخشد، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۰ ماهانه به طور متوسط مصرف خانگی آب در شهر یزد، ۲۰ مترمکعب بوده که این عدد به ۱۴.۵ متر مکعب کاهش یافته است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد یادآور شد: میزان برداشت آب از منابع استان یک میلیارد مترمکعب است که این میزان ۲۰۰ میلیون مترمکعب بیش از ورودی آب به سفره‌های زیرزمینی است.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی (آبفار) یزد هم در این خصوص گفت: امسال با توجه به افزایش بارندگی و آرامش نسبی ایجاد شده، این تصور نادرست شکل گرفته که مشکلات آب استان حل شده و در نتیجه آن به مدیریت مصرف کمتر توجه شده، به گونه‌ای که شاهد افزایش ۲۰ درصد مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان هستیم.

محمد فاتحی افزود: سال گذشته به خاطر تنش آبی ناشی از خشکسالی و قطع ۳۰ بار خط انتقال آب کوهرنگ به استان در شرق اصفهان، مردم مدیریت مصرف آب را جدی تر گرفته بودند ولی امسال کمتر به این امر توجه شده است.

وی خاطرنشان کرد: بارندگی‌های امسال تأثیرات مثبتی بر آبدهی قنات‌های استان داشته به گونه‌ای که برخی قنات‌ها بعد از سال‌ها خشک شدن، دوباره احیا شده است.

مدیرعامل آبفار یزد همچنین گفت: با بهتر شدن وضعیت آبدهی قنات‌ها، تعداد روستاهایی که آبرسانی سیار به آنها صورت می‌گیرد امسال کاهش یافته و از ۳۳۰ روستا به ۲۰۰ روستا رسیده است.

بر اساس آمارهای موجود و با توجه به خشکسالی‌ها، بارندگی‌های امسال را شاید بتوان «کف آلود شدن» بخشی از زمین تفتیده، خشک، بیابانی و کویری استان یزد دانست که در چشم صاحبنظران و کارشناسان، «سراب» و در چشم مردم در شکل «دریاچه ای از آب» خودنمایی کرده است.

گزارش از: محمودرضا رحمانی

۱۹۶۸/‏‬ ۶۰۱۴/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد خشکسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۷۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات بارندگی‌ها در لرستان/ ثبت بیشترین بارش‌ها در رومشکان

بهروز مرادپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات بارندگی‌های لرستان تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز جمعه در قالب سامانه بارشی اخیر، اظهار داشت: میزان این بارش‌ها در خرم‌آباد ۴۲.۴ میلی‌متر، بروجرد ۱۱.۱ میلی‌متر، کوهدشت ۵۵.۱ میلی‌متر، الیگودرز ۱۶.۵ میلی‌متر، پلدختر ۵۱.۸ میلی‌متر و دورود ۱۱ میلی‌متر بوده است.

وی همچنین میزان بارش‌ها در الشتر را ۳۶.۴ میلی‌متر، نورآباد ۳۸.۵ میلی‌متر، ازنا ۱۱.۲ میلی‌متر، رومشکان ۹۱.۲ میلی‌متر، چگنی ۴۴ میلی‌متر، «ایمان آباد» ۳۱.۵ میلی‌متر، «سیلاخور» ۹.۳ میلی‌متر، «سپیددشت» ۴۴ میلی‌متر، «ریمله» ۵۸.۸ میلی‌متر و «شول آباد» ۳۸.۵ میلی‌متر اعلام کرد.

مدیرکل هواشناسی لرستان میانگین بارندگی‌ها در این سامانه بارشی تا کنون را ۳۷ میلی‌متر اعلام کرد.

کد خبر 6095683

دیگر خبرها

  • ۱۱۲ میلی متر بارندگی در رومشکان لرستان ثبت شد
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • فوران چشمه فصلی سراب کلان بعد از بارش ‌های اخیر + فیلم
  • بارش ۴۸ میلی متری باران برای کرمانشاه
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • دزفول را هم آب برد + عکس
  • ثبت ۳۷ میلیمتر بارندگی در لرستان
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • جزئیات بارندگی‌ها در لرستان/ ثبت بیشترین بارش‌ها در رومشکان