Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@07:25:57 GMT

بارندگي بهاري نويدبخش سالي خوش براي يزدي

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۰۹۶۰

بارندگي بهاري نويدبخش سالي خوش براي يزدي

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - بارندگي اوايل فروردين 1398 سبب جاري شدن سيلاب در برخي روستاها و شهرهاي تعدادي استان هاي شمالي، غرب، جنوب غرب و نيز مناطقي از استان هاي واقع در رشته کوه هاي زاگرس شد که تاکنون ميزان خسارت هاي وارده به زيرساخت ها، باغ ها و مزارع حدود 40 هزار ميليارد تومان بر آورد شد.

به گزارش ايرنا، پس از وقوع سيلاب ها علاوه بر نهادهاي موظف دولتي، تعدادي از نيروهاي مردمي، بسيج، سپاه ،ارتش ، مراکز درماني، دانشگاه ها، بازاريان و اصناف، آموزش و پرورش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با تمام توان به کمک سيل زدگان شتافتند و بار ديگر همبستگي ملي را در ذهن ها تداعي کردند.
با وجود بالا بودن ميزان خسارت در برخي استان ها، روان آب و سيلاب در مناطقي از يزد جاري شد و خسارت هايي را نيز برجا گذاشت، که براي يزد سبب رحمت شد.
بر اساس گزارش اداره کل هواشناسي و شرکت آب منطقه اي يزد، ميزان بارندگي نه تنها نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 برابر افزايش يافت، بلکه نفوذ پذيري باران در خاک بيشتر شد و ذخيره منابع آب هاي زيرزميني نيز از رشد خوبي برخوردار شد.
بر پايه آمارهاي مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي ايران، از آغاز سال آبي 98 - 97 ( مهر تا پايان اسفند ماه 97) کمي بيش از 55 ميلي متر بارندگي در يزد گزارش شد که اين عدد در پايان فروردين 98 به 119 ميلي متر افزايش يافت.
به اين ترتيب در نخستين ماه سال، 64 ميلي متر و بيش از 6 ماه پارسال بارندگي در استان ثبت شد که طي 50 سال اخير در يزد که در ناحيه مرکزي ايران و در منطقه گرم و خشک و دور از دريا و کمتر در معرض ابرهاي باران زا قرار دارد، عدد بي سابقه اي است.
مجموع بارندگي استان نسبت به مدت مشابه سال قبل که 44.7 ميلي متر بود، 166 درصد رشد را نشان مي دهد.
** يزد سومين استان کم بارش/ زيان سيل به 141 واحد شهري و روستايي
هفت ماه گذشته يزد شاهد 119 ميلي متر بارندگي بود و به عنوان دومين استان کم بارش کشور بعد از کرمان قرار دارد.
بارندگي فروردين در برخي نقاط استان منجر به وقوع سيلاب و زيان مالي شد.
به گفته مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي يزد برآورد اوليه تا 22 فروردين ماه گذشته بيانگر آن است که سيل امسال به واحدهاي مسکوني، تجاري و لوازم خانگي در 11 شهر و 130 روستا زيان وارد کرد.
عليرضا قربانيان افزود: در 28 واحد مسکوني شامل 12 مورد شهري و بقيه روستايي، 100 درصد تخريب گزارش شد.
وي اضافه کرد: از 726 واحد شناسايي شده تا تاريخ يادشده 547 واحد روستايي و بقيه شهري به علت سيلاب نياز به تعمير دارد.
مديرکل بنياد مسکن يزد اضافه کرد: همچنين از 11 واحد تجاري آسيب ديده، هفت مورد در شهرها و بقيه در روستاها شناسايي شد و به لوازم خانگي 91 واحد در 27 واحد شهري و 64 واحد روستايي نيز آسيب وارد شد.
وي با بيان اينکه بيشترين آسيب ها مربوط به تفت، بهاباد و خاتم بود، تصريح کرد: در حوزه شهري ، گزارش ها مربوط به تفت ، خاتم ، بهاباد ، ابرکوه ، ميبد و يزد است.
** کنترل 21 ميليون مترمکعب سيلاب
کنترل بخشي از سيلاب در بندهاي خاکي و سيل بندها تا حدودي به ظرفيت منابع آب هاي زيرزميني يزد که به دليل کاهش بارندگي در سال هاي گذشته و تداوم 2 دهه خشکسالي با افت مواجه شده بود، کمک مي کند.
همچنين به گفته مديرعامل شرکت آب منطقه اي يزد حاصل بارندگي فروردين ماه گذشته استان 30 ميليون مترمکعب سيلاب بود که 21 ميليون مترمکعب آن مهار شد که 30 درصد آن در سفره هاي زيرزميني نفوذ کرد.
محمدمهدي جواديان زاده با بيان اينکه امسال ميزان نفوذ باران تاثير چنداني بر کسري مخزن سفره هاي زيرزميني آب ندارد ، تاکيد کرد: روان آب ها بيشتر در مناطق مرتفع استان رخ داد که به دليل اشباع اين مناطق، بر تغذيه چاه ها و قنات ها تاثير مثبت دارد.
** ذخيره 11.3 ميليون مترمکعب سيلاب در بندهاي خاکي منابع طبيعي
به تاکيد مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري يزد در بارندگي فروردين ماه 98، 11 ميليون و 300 هزار مترمکعب سيلاب‌ در بندهاي تحت مديريت واحد آبخيزداري اين اداره کل مهار، کنترل و ذخيره شد.
محمدرضا آخوندي در حاشيه بازديد از بندهاي خاکي روستاهاي رحيم‌آباد و احمدآباد ابرکوه به ايرنا افزود: تاکنون 2 هزار و هشت بند خاکي و سيل بند در استان براي مهار و کنترل سيلاب فصلي ساخته‌ شد.
** بازگشت 16 درصد بارندگي به سفره هاي زيرزميني
با وجودي که بارندگي يک ماهه امسال در برخي شهرستان هاي استان يزد خسارت هايي بويژه به زيرساخت ها برجا گذاشت، اما برکت هايي هم با خود به همراه داشت که مي تواند در آينده با تقويت سفره هاي زيرزميني ، وضعيت قنات ها استان را تقويت کند.
همچنين به باور رئيس سازمان جهاد کشاورزي يزد، در پي افزايش بارندگي ماه فروردين ، اين استان تقريبا وارد دوره ترسالي شد.
سيدجمال سجادي پور به ايرنا اظهار داشت: ميزان بارندگي افزون بر هشت ميليارد مترمکعب اعلام شد که 16 درصد آن برابر يک ميليارد و 300 ميليون مترمکعب جذب سفره هاي زيرزميني خواهد شد.
** پيش بيني رشد 20 درصد آبدهي قنات و چشمه ها
وي با تاکيد بر اينکه براي نخستين بار بيلان آبي استان مثبت شد ، افزود: امسال شاهد افزايش آبدهي منابع زيرزميني خواهيم بود به گونه اي با توجه به تأمين 20 درصد آب استان از چشمه ها و قنات ها ، پيش بيني شد که 20 درصد ميزان آبدهي چشمه ها و قنات ها افزايش يابد.
رئيس جهاد کشاورزي يزد با اشاره به تأثير مطلوب بارندگي بر مراتع استان که عمدتا ضعيف تا فقير است، خاطرنشان کرد: اين امر تأثير مستقيم در تأمين علوفه دام و تقويت بخش دامپروري دارد.
سجادي پور که از کارشناسان ارشد حوزه کشاورزي يزد است، تصريح کرد: قطعا در حوزه زراعت هم شاهد رونق کشت و کارهاي مردم خواهيم بود و امسال ان شاء الله تنش آبي نخواهيم داشت.
** احياي کشت ديم/ زيان 48 ميليارد توماني به کشاورزان
وي يادآور شد: در جريان بارندگي فروردين 98 در « کرخنگان» شهرستان خاتم ، شاهد احيا کشت ديم بعد از چند سال خشکسالي متوالي، هستيم .
سجادي پور خاطرنشان کرد: حدود 48 ميليارد تومان به بخش کشاورزي استان زيان وارد شد که شامل نابودي 200 هکتار زمين زراعي ، 900 هکتار باغ ، تلف شدن 101 راس دام، نفوذ گل و لاي به 106 رشته قنات ، تخريب 69 کيلومتر شبکه آبياري و 790 کيلومتر راه هاي ارتباطي بين مزارع است.
به گفته سجادي پور با وجود کم آبي و بي آبي، جايگاه کشاورزي يزد، تقريبا مطلوب است که جايگاه استان در توليد محصول باغي در ميان 31 استان، در رديف سيزدهم و توليد محصول گلخانه‌اي نيز دوم است .
وي اظهار داشت: پارسال 142 هکتار به سطح زير کشت گلخانه اي استان اضافه شد و به هزار و 690 هکتار رسيد و توليد نيز 485 هزار تن افزايش يافت و امسال 150 هکتار کشت هاي متراکم نيز برنامه ريزي شد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي يزد با بيان اينکه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357، سطح زير کشت از 20 هزار و 819 هکتار با 6 برابر افزايش به 115 هزار و 815 هکتار رسيد و ميزان توليد محصول زراعي هم از 37 هزار و 575 تن با 14 برابر رشد به 504 هزار و 289 تن رسيد.
وي تصريح کرد: همچنين در اين مدت ميزان محصول باغي از 29 هزار و 205 تن با 9 برابر رشد به 251 هزار و 421 تن افزايش يافت.
رئيس جهاد کشاورزي يزد در ادامه با اشاره به پرداخت وام رونق توليد در اين بخش يادآور شد: برنامه‌هايي براي اشتغال و تامين منابع مالي اعم از توليد و ايجاد فرصت‌هاي شغلي بر مبناي فعاليت‌هاي رشته هاي اولويت دار و ارتقاء توان توليد ملي و تثبيت اشتغال با بازسازي، نوسازي و سرمايه در گردش واحد‌ها پيش بيني شد.
سجادي پور افزود: براي کسب و کار حوزه کشاورزي کشور 156 ميليارد تومان در نظر گرفته شد که سهم يزد سه درصد اين مبلغ است و از محل اشتغال پايدار روستايي نيز 104 ميليارد تومان از مجموع سه هزار و 700 ميليارد ريال سهم استان است.
وي ادامه داد: 26 ميليارد تومان اعتبار کسب و کار و 27 ميليارد تومان هم براي افزايش توان ملي به شهرستان‌ها اختصاص يافت که 20 درصد اين مبلغ‌ متمرکز و براي 2 هزار و 198 نفر اشتغال ايجاد شد.
** صرفه جويي 25 درصدي مصرف آب در استان يزد
به گفته مديرعامل شرکت آب و فاضلاب ( آبفا ) يزد، هم اکنون ميزان برداشت آب از منابع استان يک ميليارد مترمکعب و ورودي آب به سفره هاي زيرزميني 200 ميليون متر مکعب کمتر از خروجي يا برداشت آن است.
علي اسلامي افزود: اگر راندمان آب در حوزه کشاورزي 25 درصد افزايش يابد، کمبودها جبران خواهد شد.
وي با قدرداني از همکاري مردم در کاهش مصرف آب خاطرنشان کرد: در سال 1390 ماهانه به طور متوسط مصرف خانگي آب در شهر يزد، 20 مترمکعب بود که اين عدد به 14.5 متر مکعب کاهش يافت.
وي يادآور شد: يزدي ها، 6 سال گذشته حدود 25 درصد در مصرف آب صرفه جويي کردند و ميزان مصرف در حال حاضر نسبت به پارسال 6 درصد کاهش دارد.
مديرعامل آبفا يزد يادآور شد: اين استان با يک ميليون و 138 هزار نفر جمعيت در فصل زمستان 5.5 ميليون مترمکعب و تابستان ها به دليل استفاده از 400 هزار دستگاه کولر آبي به عنوان تنها وسيله سرمايشي ، 11.5 ميليون متر مکعب، آب مصرف مي کنند.
گزارش از : محمودرضا رحماني
1968/ 2047
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۰۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت

منابع محلی در ارزگان، هرات و هلمند می‌گویند که بارندگی، سیلاب و توفان شدید در این ولایت‌ها جان ۱۰ تن را گرفته و خسارات هنگفت مالی برجا مانده است.

منابع محلی از ارزگان می‌گویند در اثر توفان شدید در ترینکوت، مرکز این ولایت و ولسوالی چوره ۷ تن جان باخته‌اند و شمار زیادی از خانه‌ها تخریب شده است.

منابع می‌افزایند که بارندگی صدها جریب زمین، پل‌ها و راه رفت‌وآمد مردم را همچنان تخریب کرده است.

در همین حال منابع می‌گویند که جاری شدن سیلاب در ولسوالی‌های گلران، ادرسکن، کشک رباط‌سنگی و کشک کهنه ولایت هرات جان ۳ تن را گرفته و ده‌ها منزل را تخریب کرده است.

باشندگان ولسوالی‌های کشک رباط‌سنگی و کشک نیز تأیید می‌کنند که بیش از ۲۰۰ رأس مواشی را سیلاب برده و حداقل ۲۰۰ جریب زمین زیر کشت باشندگان این ولسوالی را سیلاب تخریب کرده است.

همچنین توفان شدید و بارندگی شب گذشته در هلمند نیز صدها جریب زمین زراعتی را تخریب کرده است.

این درحالیست که منابع محلی در ولایات مختلف، از وقوع سیلاب در بدخشان، غور، سرپل، هرات، بغلان، فاریاب، تخار، قندوز، جوزجان، قندهار و دیگر ولایات خبر دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سیل و بارندگی شدید در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت
  • خسارت سیلاب آن روی سکه بارندگی‌ها
  • سامانه بارشی و سرد بهاری در راه مازندران
  • ۲۰ استان و ۱۱۰ شهرستان متأثر از بارش‌ها و سیلاب بهاری / بهره‌مندی ۳۲۰۰ نفر از خدمات امدادی
  • جاری شدن سیلاب در البرز
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • بارش‌های بهاری در خراسان جنوبی/کویر به دریاچه تبدیل شد + فیلم
  • تلف شدن ۳۰ راس گوسفنددر پی بارش‌های سیل آسا در خوزستان
  • سیلاب مهمان ناخوانده اهالی شهرک جوادیه شیراز شد