Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@05:35:20 GMT

یزد، همچنان تشنه باران

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۶۹۰۶۸

یزد، همچنان تشنه باران

یزد- ایرنا- در حالی که میزان بارندگی های امسال در برخی نقاط کشور نسبت به بلندمدت افزایش قابل توجهی داشته و میانگین بارش ها هم 2 برابر اعلام می شود برخی استانها همچنان تشنه باران هستند.

به گزارش ایرنا، امسال و از ابتدای مهرماه (شروع سال جاری آبی) تا ابتدای اسفندماه ، میزان بارش تجمعی در تمام حوضچه های اصلی کشور نسبت به سال گذشته، 10 سال اخیر و میانگین 50 سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیشترین میزان افزایش بارندگی های امسال نسبت به سال قبل در حوضچه مرزی شرقی با 663 درصد و کمترین در حوضچه دریای خزر با 40 درصد گزارش شده است.
همچنین بیشترین درصد افزایش بارندگی های امسال نسبت به 10 سال اخیر مربوط به حوضچه اصلی خلیج فارس و دریای عمان با 72 درصد و نسبت به 50 سال گذشته، متعلق به حوضچه دریای ارومیه با 61 درصد بوده است.
بر اساس آمارهای مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور ، میزان بارندگی های کشور از ابتدای سال آبی 97-96 (مهرماه 96) تا 25 اسفندماه همان سال 84.7 میلیمتر بود که امسال این میزان تا روز چهارم اسفندماه به بیش از 2 برابر ( 172.3 میلیمتر ) افزایش یافته است.
سال گذشته بیشترین میزان بارندگی متعلق به استان گیلان با 494.8 میلیمتر بوده در حالی که امسال بیشترین بارندگی ها در استان ایلام با 655.3 میلیمتر ( سال قبل 240.6 میلیمتر ) گزارش شده است.
سال قبل کمترین میزان بارندگی ها هم متعلق به استان یزد با 17.7 میلیمتر و سپس سیستان و بلوچستان با 18.4میلیمتر بود که امسال این جایگاه جابجا شده و سیستان و بلوچستان با 37 میلیمتر در رده اول و یزد با 41.8 در جایگاه دوم قرار گرفته اند.
اواخر اسفندماه سال 96 مجموع بارندگی های استان یزد تنها 17.7 میلیمتر بود که امسال تا روز چهارم اسفندماه به 41.8 میلیمتر رسیده ولی یزد همچنان تشنه است.
از سوی دیگر ، میزان افزایش بارش ها در استان گیلان در سال قبل که بیشترین بارندگی را داشت نسبت به سال 95 حدود 17 درصد اعلام شده بود که این میزان افزایش در ایلام که امسال بیشترین بارش ها را داشته ، 226 درصد بوده است.
خوشبختانه اتفاق خوبی که افتاده شاهد افزایش بارندگی ها در کم بارش ترین استانهای کشور نیز هستیم به گونه ای که سال قبل ، کاهش بارندگی ها در یزد – کم بارش ترین استان سال قبل-منفی 38.1 درصد گزارش شده بود ولی امسال علاوه بر اینکه در یزد شاهد رشد 229 درصدی بارندگی ها هستیم ، میزان بارش ها در سیستان و بلوچستان – به عنوان نخستین استان کم بارش امسال- نیز 489.1 درصد افزایش دارد.
جالب اینکه امسال تنها در استان اردبیل شاهد 14.9 درصد کاهش بارندگی هستیم و بقیه استانها ، افزایش بارندگی داشته اند که در این میان کمترین رشد بارش ها متعلق به آذربایجان شرقی با 12.7 درصد و بیشترین رشد متعلق به خراسان جنوبی با 1342 درصد (بیش از 13 برابر ) بوده است.
البته رتبه خراسان جنوبی با رشد بالای بارندگی ها ، بعد از کرمان ، در رده چهارم بوده و این امر بیانگر آن است که در استانها کم بارش ، با وجود افزایش بارندگی ها ، ذخیره منابع زیرزمینی به خاطر تداوم خشکسالی ها و بارش ها کم ، چندان تقویت نمی شود.
اما وضعیت بارندگی ها نسبت به بلندمدت هم بیانگر آن است که بیشترین کاهش متعلق به استان ها سیستان و بلوچستان ( 47.3 درصد کاهش ) ، کرمان ( 32.7 درصد کاهش ) و یزد ( 28.3 درصد کاهش ) است و در سوی دیگر بیشترین افزایش بارندگی نسبت به بلندمدت هم به استانهای ایلام ( 120.8 درصد ) ، لرستان ( 79.6 درصد ) و خوزستان ( 77.9 درصد ) تعلق داشته است.
با وجود بارش هفته های اخیر در استان یزد، این استان همچنان در تب و تاب خشکسالی می سوزد، بارشها ناکافی، قناتها خشک و چشمه ها بی رمق شده است.
مردم این دیار کویری و خشک هم چشم به آسمان و رحمت الهی دارند و امیدوارند لطف پروردگار شامل حال آنان شود و بارشها دیار بی رمق و بی رونق یزد را طراوتی تازه دهد.
* گزارش از : محمودرضا رحمانی خبرنگار ایرنا یزد
1968/ 6197

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مركز خشكسالي بارندگي ها يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۶۹۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس داده‌ها و اطلاعات بارش‌های سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۳ درصد مربوط به استان قزوین است.

پس از قزوین، استان‌های سمنان و تهران به ترتیب به رشد منفی ۴۱.۳ و ۳۹.۸ درصد در رده‌های دوم و سوم کمترین بارش‌ها در بازه اشاره شده قرار دارند. میزان کاهش بارش در تهران ۹۳.۵ میلیمتر بوده؛ این در حالی است که با وجود بارش‌های قابل توجه طی روزهای اخیر در کشور، اما همچنان بارش‌ها در ۲۲ استان منفی است. بارش‌ها در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت افزایش یافته است.

بیشترین بارش‌ها برای استان سیستان و بلوچستان با رشد ۵۴.۲ درصدی، یزد ۴۱.۵ درصد و خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد ثبت شده است.

در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تا (۱۳ اردیبهشت ماه) بارندگی در کشور ۸.۹ درصد و میزان بارندگی‌ها در کشور در بازه زمانی ذکر شده ۱۸.۶ میلیمتر کاهش یافته است.

کد خبر 849149 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • سامانه بارشی و سرد بهاری در راه مازندران
  • بارش ۴۸ میلی متری باران برای کرمانشاه
  • سامانه بارشی دیگری در راه مازندران
  • دزفول را هم آب برد + عکس
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • ثبت ۱۰۸ میلی‌متری باران در رومشکان
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • میزان بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • دیروز و امروز در کرمان چقدر باران بارید؟