Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد ـ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد از کاهش ۹۰ درصدی میزان بارندگی‌ها در یزد خبر داد و گفت: در سال آبی جاری تنها ۲.۹ میلی‌متر باران در یزد باریده است.

مهدی جوادیان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امسال نیز استان یزد شاهد ادامه روند خشکسالی بوده است، اظهار داشت: میزان بارش‌ها در استان یزد در سال آبی جاری تنها ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۹۰ درصدی برخوردار بوده و این به معنای استمرار خشکسالی در یزد است.

وی از یزد به عنوان کم‌بارش‌ترین استان کشور یاد کرد و بیان داشت: تغییر نوع بارش‌ها همچنین دخالت برخی عوامل انسانی سبب کاهش روان‌آب‌ها نیز شده است.

جوادیان زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر استان یزد از ۳ هزار و ۸۴۶ حلقه چاه، ۳۸۷ دهنه چشمه و ۲ هزار و ۶۳۰ رشته قنات به عنوان منابع آبی بهره‌مند است، افزود: از این منابع سالانه هزار و  میلیون مترمکعب برداشت انجام می‌شود.

برداشت سالانه ۸۳۳ میلیون مترمکعب آب تنها از طریق چاه‌های عمیق و نیمه عمیق

وی، بیشترین برداشت‌ها را مربوط به چاه‌های عمیق و نیمه عمیق دانست و عنوان کرد: از این طریق سالانه ۸۳۳ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی برداشت می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان یزد با تاکید بر اینکه منابع آبی استان یزد اکنون در معرض تهدید قرار گرفته است، تصریح کرد: حفر و بهره‌برداری چاه‌های غیرمجاز همچنین آلوده کردن منابع آب، ذخیره سازی و برداشت غیرمجاز آب، توسعه کشت و مصرف بی‌رویه آب در حوزه کشاورزی و افزایش صنایع پرآب‌خواه و آلاینده از اصلی‌ترین عواملی است که منابع آب زیرزمینی استان یزد را تهدید می‌کند.

جوادیان زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه میزان برداشت واقعی آب از منابع آب زیرزمینی با میزان برداشت مجازی که در مجوزها عنوان شده، متفاوت است و این نشان از برداشت غیرمجاز دارد که لازم است برای مقابله با آن ساز و کارهای جدی طراحی شود.

ایجاد فروچاله‌ها بر اثر برداشت بی‌رویه و غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی

وی یادآور شد: نمونه محرز این برداشت ‌های غیرمجاز در دشت یزد ـ اردکان اتفاق می‌افتد به نحوی که میزان واقعی برداشت از منابع این منطقه ۲۱۲ میلیون مترمکعب در سال است در حالی که پروانه های برداشت مجاز از چاه‌های کشاورزی در این دشت، عدد ۱۷۷ را نشان می دهد.

جوادیان زاده ادامه داد: در کویر ابرکوه نیز در سال گذشته میزان افت آب‌های زیرزمینی ۱۴۰ سانتیمتر بوده که این برداشت سبب نشست زمین و ایجاد فروچاله‌ها و از بین رفتن آبخوان‌ها شده است.

اجرای طرح احیا منابع آب زیرزمینی نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها

وی، یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی در حوزه کشاورزی را اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب اعلام کرد و افزود: در این راستا طرح خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی در حال اجرا است.

جوادیان زاده خاطرنشان کرد: برای اجرای هرچه بهتر این طرح نیاز به همکاری و حمایت تمامی دستگاه‌های اجرایی در استان است.

وی همچنین تصریح کرد: در کنار اجرای همه راهکارها نظیر جلوگیری از حفر و بهره برداری از چاه‌های غیرمجاز و ... باید فرهنگ مصرف آب را نیز در میان مردم به ویژه کشاورزان تغییر دهیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد

یک رسانه عبری زبان گزارشی از مذاکرات مبادله اسرا و آتش بس که در قاهره در حال جریان بود منتشر و اعلام کرد، این مذاکرات در آستانه شکست قرار گرفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یسرائیل هیوم به نقل از خبرگزاری‌های بین المللی خبر داد، خلیل الحیه معاون سنوار که به قاهره سفر کرده بود بعد از دو روز مذاکره برای پاره‌ای مشاورات مصر را ترک و عازم قطر شده است.

به نوشته این رسانه عبری زبان، یک منبع مطلع از روند مذاکرات به رویترز خبر داد، مذاکرات در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود اما ویلیام برنز مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا، برای گفتگو با محمد آل ثانی نخست وزیر قطر به دوحه سفر کرد.

حماس پیش از این در بیانه‌ای اعلام کرده بود که دور فعلی از مذاکرات در قاهره به پایان رسیده و هیئت حماس برای مشاوره با رهبران جنبش به قاهره باز می‌گردد.

به نوشته یسرایئل هیوم، هیئت حماس پاسخ جنبش را به اطلاع میانجی‌های مصری و قطری رسانده و مذاکرات عمیق و جدی در این زمینه انجام داد، جنبش حماس اعلام کرد که به شکل مثبت و مسئولیت پذیری با این مسئله تعامل دارد و برای دستیابی به سازوکاری که می‌تواند منجر به توافق شود، تلاش کرده است تا از این طریق پاسخگوی خواسته‌های ملت فلسطین در پایان دادن کامل این تجاوز، تحقق عقب نشینی کامل از نوار غزه، بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، افزایش کمک‌ها بشر دوستانه، بازسازی منطقه و انجام روند مبادله اسرا شود.

منابع آگاه به شبکه الحدث عربستان هم خبر دادند: حماس به توقف جنگ و بازگشت اهالی غزه به مناطق شمالی نوار غزه پیش از تکمیل روند مبادله اسرا است، اما اسرائیل حاضر به امضای توافقی که منجر به پایان جنگ می‌شود، نشد.

منابع آگاه مصری هم به روزنامه العربی الجدید خبر دادند: ایالات متحده قرار است پاسخ حماس را با طرف اسرائیلی مورد بررسی قرار داده و منتظر پاسخ اسرائیل است که گفته می‌شود فردا دوشنبه خواهد رسید.

حمدان: حمله زمینی به رفح موجب توقف مذاکرات خواهد شدواکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکراتحماس: تسلیم هیچ فشار آمریکایی در مذاکرات نمی‌شویمتل‌آویو 2 هفته برای پیشبرد مذاکرات وقت اختصاص داد

این منابع تاکید کردند، پاسخ حماس به پیشنهاد توافق به اطلاع طرف اسرائیلی رسیده و جایگزین‌ها و سناریوهایی برای عبور از نقطه مورد اختلاف مربوط به توقف جنگ مطرح شده است، از اینرو روند مذاکرات همچنان ا دامه داشته و میانجی‌ها برای دستیابی به توافق تلاش می‌کنند.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • به زودی میزان خسارت سیل به مزارع گندم اعلام می‌شود
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان